febrer 2024

Els EUA es fixen en la geotèrmia com a via cap a un futur energètic descarbonitzat

Una nova anàlisi encarregada pel Departament d’Energia dels Estats Units ha posat l’accent en les bombes de calor geotèrmiques com a punta de llança de la transformació del futur de la generació d’energia al país. L’estudi estima que instal·lar aquestes bombes al 70% dels edificis dels EUA podria reduir en un 13% la demanda d’electricitat per al 2050 en comparació amb els escenaris de descarbonització sense aquesta font d’energia.

Aquest nou objectiu podria constituir una fita important en el sector energètic d’un país com els Estats Units, on el carbó, l’oli i el gas natural representen el 79% de l’energia produïda. Les energies renovables, encara que mostren una tendència creixent, només van suposar un 11,32% d’aquesta generació el 2022, amb una majoria d’ús de la biomassa –fusta i biocombustibles–, eòlica i hidroelèctrica.

L’informe, elaborat pel Laboratori Nacional d’Oak Ridge i el Laboratori Nacional d’Energia Renovable, també es fixa en la reducció que suposaria aquest ús de les bombes de calor en la instal·lació de noves línies d’alta tensió. En concret, l’anàlisi estima que apostar per aquest nou model de generació elèctrica evitaria el desplegament de fins a 39.428 nous quilòmetres de línies de transmissió, o el que és el mateix, creuar vuit vegades tot el territori continental dels Estats Units.

Actualment, la Unió Europea lidera l’ús de les energies renovables per a la generació d’electricitat entre les grans potències mundials amb un percentatge mitjà del 37% entre tots els estats membres. Els Estats Units, actualment, queden quarts en aquest rànquing, per darrere de la Xina (18,9%) i el Japó (12,51%).


País / unió de països

Percentatge que representen les energies renovables en el consum total (font)

Unió Europea

37%

Xina

16,02%

Japó

12,51%

Estats Units

11,32%

Rússia

6,71%


Tens algun projecte de renovables?

Completant aquest formulari tindrem totes les dades que necessitem per enviar-te una oferta.

Contacta'ns