Qui som

Som un equip de professionals compromesos amb la transició energètica com a motor de lluita contra el canvi climàtic. Som activistes de les energies renovables i dels projectes per implantar-les desenvolupats amb consens, que combinen la sostenibilitat amb l’equilibri territorial. Més enllà d’una empresa energètica més, L’ENERGÈTICA aspira a ser un dinamitzador de projectes que contribueixin a descarbonitzar el sector elèctric de Catalunya.

Equip directiu

Ferran Çivit i Martí
President

Daniel Pérez
Director General

Consell assessor

Mar Reguant

Presidenta

Doctora en Economia pel Massachussets Institute of Technology (MIT) i llicenciada en Economia per la UAB. Professora a la Universitat Northwestern de Chicago i investigadora associada al National Bureau of Economic Research dels EUA i del “thinknet” Centre for Economic Policy Research (CEPR). Ha estat professora assistent a la Stanford Graduate School of Business i a la Toulouse School of Economics. És membre del Comitè assessor Catalunya-Next Generation EU i del Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible.

Albert Banal-Estañol

Membre del consell

Professor titular de la universitat Pompeu Fabra, Director del Programa de Màster MSc in Corporate Finance and Banking de la UPF-Barcelona School of Management, ha col·laborat com a professor afiliat a la Barcelona Graduate School of Economics (BGSE), City University London, professor visitant de la IFP- Energies Nouvelles de Paris i investigador del SP-SP Public-Private Sector Research Center de l’escola de negocis IESE. Ha estat president del Consell Rector de la cooperativa Som Energia.

Enric R. Bartlett

Membre del consell

Professor de Dret Públic a Esade (Universitat Ramón Llull), d’on ha estat degà de la Facultat de Dret. Ha ensenyat Dret Urbanístic i Ambiental en el programa de Dret internacional dels Negocis (DIN) i Dret Administratiu en la Llicenciatura en Dret i diferents Graus. Va ser adjunt al Síndic de Greuges. Entre els seus àmbits de recerca i publicació està l’energia, amb especial èmfasi en l’estudi de la regulació de la pobresa energètica.

Isabel Bassas

Membre del consell

Advocada, imparteix classes de Dret Tributari a La Universitat Pompeu Fabra, així com a la UdG i a la UOC. És assessora jurídica d’empreses per l’optimització de la retribució regulada i el compliment de les especialitats comptables tributàries. Vocal al Club d’Esade d’Energia i Medi Ambient i membre de l’Associació de Dones per l’energia AEMENER.

Cristina Corchero

Membre del consell

Cristina Corchero Llicenciada i doctora en Estadística i Investigació Operativa a l’UPC. Ha estat docent durant 15 anys de Sistemes Energètics i Optimització als graus i màsters d'Estadística i Enginyeria Industrial de la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Barcelona. Actualment és líder del grup de recerca en Integració de Sistemes Energètics de l’IREC. Des de 2016 és agent operatiu a l'Agència Internacional de l'Energia (IEA), al programa d'integració del vehicle elèctric i membre del GEF Global Programme to Support Countries with the Shift to Electric Mobility de la UNEP (ONU) per part de la IEA. Al 2020 va fundar una spin-off del IREC, Bamboo Energy.

Maria Crehuet

Membre del consell

Va ser alcaldessa d’Ordis i presidenta de l’Associació de Micropobles de Catalunya, des d’on va promoure les energies renovables a nivell local i de manera consensuada a nivell territorial. Assessora de CMES (Col·lectiu per a un nou Model Energètic i Social).

Marga Estorach

Membre del consell

Ambientòloga i Cap del Servei d'Acció Climàtica i Territori al Consorci de Polítiques Ambientals (COPATE), on es troba adscrita l'Agència d'Energia de Terres de l'Ebre. Membre de CMES (Col·lectiu per a un nou Model Energètic i Social). i autora de diverses publicacions.

Pedro Fresco

Membre del consell

Llicenciat en Química per la Universitat de València. Professor al màster en Energies Renovables de la Universitat Internacional de València. Ha estat director general de Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana i és autor de dos llibres de divulgació sobre la transició energètica.

Eduard Furró

Membre del consell

Enginyer industrial, escriptor, docent i divulgador, així com coordinador tècnic de CMES (Col·lectiu per a un nou Model Energètic i Social). Membre de GOB- Menorca.

Ana Garcia

Membre del consell

Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Membre de la Junta de Govern i presidenta de la Comissió d’Economia i Sostenibilitat del Col·legi d’Economistes de Catalunya. Consultora de gestió energètica i membre de la Taula Interprofessional de l’Energia

Carme García

Membre del consell

Consultora en igualtat de gènere i model energètic descarbonitzat. Ex alcaldessa de Rubí, on va promoure el programa Rubí Brilla i assessora de Transició ecològica i energètica a l’Ajuntament de Viladecans amb VilaWatt. Vocal de CMES i membre del Comitè de Persones Expertes de Canvi Climàtic de Catalunya, membre del Consell Assessor de la Fundació Biodiversitat i secretària del Fòrum Ecològic.

Sara Gutiérrez

Membre del consell

Enginyera industrial per l’UPC, Màster en Ciències i Gestió del Medi Ambient a l’ULB (Universitat Lliure de Brussel·les) i postgrau en Eficiència Energètica a La Salle. Des de fa més de 15 anys que treballa en l'àmbit energètic combinant l'àmbit públic i privat, i amb experiències a nivell nacional i internacional. Ha estat vicepresidenta de la cooperativa de Som Energia. Actualment treballa per la transició energètica i l'impuls de les comunitats energètiques en l’àmbit públic a Navarra.

Joan Herrera

Membre del consell

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, especialitzat en temes de dret urbanístic i dret del medi ambient, amb un postgrau a la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat director de l’IDAE i actualment és director d’Acció Ambiental i Energia de l’ajuntament del Prat de Llobregat i professor associat a la URV.

Pau Juvillà

Membre del consell

Biòleg i tècnic en medi ambient i prevenció d'incendis. Ha participat de la lluita per retornar les centrals hidroelèctriques del Pallars a mans públiques i en la creació d'una energètica pública catalana.

Francesc Mauri

Membre del consell

Llicenciat en geografia per la Universitat de Barcelona, especialitzat en meteorologia. És membre del Consell Assessor del Servei Meteorològic de Catalunya i meteoròleg a TV3, així com divulgador de ciència i medi ambient.

Joana Mundó

Membre del consell

Biotecnòloga per la UAB especialitzada en medi ambient i desenvolupament internacional. També ha estudiat els màsters de Bioenginyeria amb especialitat en Medi Ambient a la Université de Technologie de Compiègne i de Desenvolupament Internacional a la Universitat Politècnica de Catalunya. És CEO d’Ecoserveis.

Elena Parpal

Membre del consell
Llicenciada en Economia per la UAB i postgrau en Executive Management per la UCLA Anderson School. Ha estat cap de logística a Dia Autoserveis, tècnica a Invest in Catalonia, Cap de Compres al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i els darrers 10 anys Directora de Compres al Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya, especialitzada en compra pública i mercats energètics. Actualment és consultora.

Albert Puigvert

Membre del consell

Gerent d'ARCA (Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya, Xarxa que coordina els Grups d’Acció Local de Catalunya (GAL). Ha estat un dels impulsors de l'Agenda Rural de Catalunya i l'Atles del món rural, entre d'altres iniciatives d'innovació rural. Ha estat gerent de l'Associació Leader Ripollès-Ges-Bisaura i vocal de la junta del Col·legi d'ambientòlegs de Catalunya.

Xavier Sabaté

Membre del consell

Llicenciat en Filologia Catalana i mestre. Ha fet cursos sobre energia, logística, transport marítim i ports. Ha publicat diversos articles sobre transició energètica, és Cap de Projectes ambientals del Port de Barcelona, membre del Consell Assessor d’AEMES i co-fundador de la Vall de l’Hidrogen verd de Catalunya” i d’OIKIA”.

Josep Carles Vicente

Membre del consell

Pagès i membre de la comissió permanent nacional d’Unió de Pagesos, on porta Organització, acció sindical i comunicació; Desenvolupament rural, Medi Ambient i Medi rural i Economia Agrària i fiscalitat. Ha representat Unió de Pagesos als fòrums de debat sobre qüestions energètiques.


Tens algun projecte de renovables?

Completant aquest formulari tindrem totes les dades que necessitem per enviar-te una oferta.

Contacta'ns