El nostre equip

 
L'ENERGÈTICA / Qui som? / El nostre equip
oficinas

La nostra història

L'Energètica és un instrument de país que va impulsar el Parlament de Catalunya per àmplia majoria del 85% de la cambra el 8 de juliol de 2021. En compliment d'aquest mandat, l'octubre de 2022 el Consell Executiu va acordar la creació i els estatuts d'Energies Renovables Públics de Catalunya, SAU, participada (100%) per la Generalitat de Catalunya, i va nomenar el president i al Consell d'Administració. El març de 2023 es va incorporar el director general i al setembre, el gruix de la trentena de persones que formen la plantilla inicial. Al desembre l'empresa es va instal·lar en la seu actual, al carrer Casp número 15 de Barcelona.

En un estadi inicial, L'Energètica va rebre l'encàrrec de concentrar i gestionar els actius renovables existents en la Generalitat, impulsar la instal·lació de places solars fotovoltaics en els edificis de l'administració, convertir-se, com mig propi, en la comercialitzadora elèctrica que abasta el sector públic i impulsar la transició energètica amb inversions en plantes de generació a partir de fonts d'energia solar, eòlica i hidràulica. Pot consultar el mapa d'instal·lacions.

L'octubre de 2023 el Parlament va instar l'empresa a ampliar les seves funcions a la distribució elèctrica, suport i subministrament al món local, l'aplicació de mesures d'eficiència energètica i l'exploració d'altres formes d'energia renovable, com l'energia tèrmica i la bioenergia.

Coneix el nostre equip

Som un equip de professionals compromesos amb la transició energètica com a motor de lluita contra el canvi climàtic. Som activistes de les energies renovables i dels projectes per a la seva implantació, desenvolupats amb consens, que combinen la sostenibilitat amb l'equilibri territorial. Més enllà d'una empresa energètica més, L'Energètica aspira a ser un dinamitzador de projectes que contribueixin a descarbonitzar el sector elèctric de Catalunya.


Consell d'Administració
1

President

Ferran Çivit i Martí

Ferran Civit i Martí (L’Espluga de Francolí, 1977) és llicenciat en Periodisme per la UPF, en Antropologia per la URV i en Història per la UB, i té un màster en Desenvolupament Humà Sostenible i Desenvolupament Local per la UdG – UNESCO i un màster en Direcció de Gabinets de Comunicació i Relacions Públiques per la UAB. També és diplomat en el postgrau en Internet: Cerca, estructura i gestió de la informació per la UOC, en Postgrau en Periodisme Digital Multimèdia per la UPC i en postgrau en Lideratge Institucional i Gestió de Polítiques Públiques a la UVIC-UCC. També ha fet una estada a la UES (El Salvador). Ha estat diputat al Parlament de Catalunya, on ha exercit com a portaveu parlamentari de Medi Ambient de Junts pel Sí i d’Esquerra Republicana de Catalunya, i també va ser ponent relator de les lleis de Canvi Climàtic i de l’Agència de Natura de Catalunya. Ha participat en la creació de la Plataforma Hidrogen Verd-Catalunya Sud, liderat per la URV, i és soci del col·lectiu energètic CMES. També ha estat observador electoral al Salvador i Uruguai.

També són membres del Consell d’Administració de L’Energètica els titulars dels següents ens de la Generalitat de Catalunya: la Secretaria d’Acció Climàtica; la Direcció General d’Energia; la direcció de l’Institut Català d’Energia; la direcció de l’Institut Català del Sòl; la presidència d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU; la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya; la Direcció General d’Urbanisme; la Direcció General de Serveis Socials i la Direcció General d’Administració Local.

Comitè de Direcció

Daniel Pérez (Madrid, 1987) és llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), i té un màster en Diplomàcia i Relacions Internacionals per l'Escola Diplomàtica de Madrid i un altre en Estudis Jurídics Europeus pel Col·legi d'Europa de Bruges. Autor del llibre "La superpotència renovable" (Arpa, 2023). Fa 10 anys que treballa al sector energètic renovable.

Anteriorment, exercia com a director de regulació i responsable de PPA de la comercialitzadora Holaluz, on també formava part del comitè de direcció. A més, imparteix un màster en dret de l'energia a la Universitat de La Rioja (UNIR), era vicepresident i delegat a Catalunya de la Unió Espanyola Fotovoltaica (UNEF) i és patró de la Fundació Renovables.

Consell Assessor
Mar Reguant
Albert Banal Estañol
Enric L. Bartlett
Isabel Bassas
Cristina Corchero
Maria Crehuet
Marga Estorach
Pedro Fresco
Eduard Furró
Ana García
Joan Herrera
Francesc Mauri
Joana Mundó
Sara Gutiérrez
Elena Parpal
Albert Puigvert
Xavier Sabaté
Josep Carles Vicente
Carme García
Pau Juvillà

Adreça de les oficines

Barcelona
Carrer Casp, 15, Planta 3, Porta A-B
08010 Barcelona
Tarragona
Passeig de l'Escullera, s/n, edifici Institucional, 1a planta, espai 3
43004 Tarragona